Raznolika Ponuda

Ugostiteljski i trgovački objekti:

U Bristu se nalaze restorani Lidus, Riva i Mala Mare; caffe barovi Porobilo i Zvijezda mora; cocktail bar Kačičevi dvori te trgovine: Korablja i Studenac.

Kultura:

U sklopu Franjevačkog samostana u Zaostrogu iz XV. Stoljeća možete vidjeti stalnu izložbu slika, jednog od najpoznatijih živućih hrvatskih slikara Mladena Veže (rođen u Bristu 1916.).

U Bristu možete posjetiti crkvu Sv. Margarite i crkvu Sv. Ante.

Sport:

Na raspolaganju su tri teniska terena s noćnom rasvjetom pored hotela "Laguna" u Gradcu, iznajmljivanje bicikla, skutera, motornog čamca, pedalina, sportovi na vodi, a ako volite ronjenje možete se obratiti u ronilački klub "Felun" - Gradac.
Moguć je i organizirani ribolov.

Iznad Brista se nalaze obilježene planinske staze, kao i obilježene pješačke i biciklističke staze do okolnih mjesta (u dužini cca 5000 m).

Izleti:

Organizirani su brodski dnevni izleti na otoke Brač, Hvar, Korčulu i poluotok Pelješac; autobusni dnevni izleti u Dubrovnik, Makarsku, Split, Međugorje-Mostar, slapove Krke te odlazak na rafting na rijeci Cetini.Planina Biokovo :

Brist se nalazi podno planine Biokovo. Planina Biokovo, sa svojim najvišim vrhom (1762 m) je zaštićeni Park prirode, i kao takva pruža brojne mogućnosti za pješačenje i planinarenje, organizovane izlete uz stručno vođenje, alpinističke i speleološke ture, programi lova na divljač (divokoze i mufloni) putem agencije.

Znamenitosti na planini Biokovo su: crkva sv. Margarite iz XV. St., rodna kuća fra Andrije Kačić Miošića, Gornja Podaca sa crkvom iz XI. St., Paškal iznad Gradca, itd.

Upcoming Events - Coaching Workshops and Seminars
 • VAŽNIJI TELEFONSKI BROJEVI
  Pomoć na cesti: +385 1987
  Opće informacije: +385 18981
  Informacije o mjesnim i međugradskim telefonskim brojevima: +385 11888
  Informacije o međunarodnim telefonskim brojevima: +385 11802
  Vremenska prognoza i stanje na cestama: +385 18166 i +385 72 777 777
  Hrvatski autoklub: +385 1 1987
  Poziv za opštu pomoć: +385 112
  Policija: +385 192
  Hitna pomoć: +385 194
  Vatrogasci: +385 193
  Traganje i spašavanje na moru: +385 195
 • PUTNI DOKUMENTI
  Boravite li u Hrvatskoj do 90 dana, dovoljna Vam je ispravna putovnica i ako dolazite iz europskih zemalja, većine američkih zemalja ili Japana ne trebate vizu. Ipak, molimo Vas da radi dodatne sigurnosti provjerite listu zemalja čiji državljani ne trebaju vizu za Hrvatsku. Ujedno navodimo listu zemalja čiji državljani u Hrvatsku mogu ući s osobnom iskaznicom domicilne države. Za ažurirane informacije o viznom režimu, molimo posjetite web stranice Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske www.mvp.hr
 • ZDRAVSTVENA ZAŠTITA
  Strani turisti ne plaćaju hitne liječničke usluge ako je između Hrvatske i zemlje iz koje dolaze potpisana konvencija o zdravstvenoj zaštiti. U suprotnom, troškovi liječničkih usluga naplaćuju se izravno od korisnika, a sukladno cjeniku. Bolnice i klinike nalaze se u svim većim gradovima, a ambulante i ljekarne u svim manjim mjestima.